Specialisaties

Bouwrecht
Contractenrecht
Franchise
Ondernemingsrecht

Bio

Mr. Jan-Willem van Koeveringe is in juni 1988 afgestudeerd in het Nederlands recht en rondt aansluitend in oktober 1988 het doctoraal belastingrecht af, beide aan de Rijksuniversiteit Leiden (RUL). Tijdens zijn studie was hij student-assistent bij de Vakgroep Algemene en Inleidende Vakken. Na zijn militaire diensttijd (officier Juridische Zaken Staf 1 LK) start hij in 1990 als belastingadviseur bij Price Waterhouse (aanvankelijk Den Haag, later Rotterdam), rechtsvoorganger van PWC. Medio 1992 stapt hij over naar een landelijk opererend subsidie adviesbureau om er voor drie jaar te werken, het laatste jaar als vennoot.

In mei 1995 start mr. Van Koeveringe als zelfstandig jurist en hij is werkzaam in diverse sectoren (projectontwikkeling, bouw, verblijfsrecreatie, visserij), waarin hij zich onder meer bezighoudt met Ondernemingsrecht, Contractenrecht, Franchise,  Aanbestedingsrecht, Bouwrecht (Raad van Arbitrage voor de Bouw) en Subsidie- en staatssteunrecht. In mei 2000 sluit hij zich aan als partner bij Justion waar mr. Van Koeveringe als juridisch adviseur werkzaam is. Sinds 2007 is mr. Van Koeveringe partner in de maatschap Justion Advocaten en als advocaat werkzaam en gespecialiseerd in de hiervoor genoemde rechtsgebieden.
 

Specialisatieopleiding

VBRA-/IBR cursus Privaatrechtelijk Bouwrecht

Nevenactiviteiten

Lid Vereniging voor Insolventierecht Zeeland
Lid Vereniging voor Bouwrecht (VBR)
Lid Vereniging voor Bestuursrecht (VAR)
Voorzitter Stichting Dierenasiel Walcheren
Bestuurslid (secretaris) Switch (voorheen COS Zeeland)
Lid Lions Middelburg
Lid Lighthouse
Lid Duits-Nederlandse Advocatenvereniging (DNRV e.V.)
Honorair consul van de Duitse Bondsrepubliek voor Zeeland (per 1 oktober 2016)

Kennismaken?

Als u met ons van gedachten wilt wisselen over uw zaak of als u eens kennis wilt maken met ons kantoor, neemt u dan gerust contact op.

E-mailadres: 
Telefoonnummer: 
Mobiel telefoonummer: 
< Naar overzicht